onsdag 11 juli 2012

Baibai

Nu har jag bytt blogg igen. Blogspot känns som en gymnasiegrej för mig, så att flytta till en ny portal var mer eller mindre ett måste. (För er som känner mig vet ni ju att jag är mer än mån om att köra en nystart nu efter tolv år av 'dagisverksamhet'.)

Min nya adress är http://volvikiddo.tumblr.com/ och jag hoppas att ni följer med mig dit. Jag kan utlova ett betydligt större layoutintresse från min sida, även om den ännu inte är helt fixad. :) tiden här var kort, men fin. Glöm inte: nörden har ingen lag!

tisdag 10 juli 2012

Tärningar och sådant~

Igår kom Bronko hit och idag kom Billie samt att jag nu sitter i en bil för att hämta upp en viss Squidd. Dessa plus min mamma lika med peppt sällskap helt klart!

Då Bronkan hade med sig ett Maxi-Yatzy har vi inte gjort mycket annat än att kasta tärningar. Både uppifrån och ned och anarkistisk. Jag måste säga att ettor och femmor är mina favoriter och tvingas jag favorisera utifrån de båda vinner ettorna klart. Jag lyckades liksom sätta Yatzy på ettor där jag fick de avgörande tre på ett slag, snyggare än så kan man nog inte få till~ (Passerade också 400poängsgränsen igår vilket är sinnessjukt då typ 290 brukar vara det högsta.) Siffror ftw!!

måndag 9 juli 2012

Fest i vänster öra~

Mitt sommarlooooov, vad jättejätteskönt mitt sooooommarlov ska bli, lalalala~ Fin låt till en härlig måndag då man vaknar alldeles för tidigt för att inse att man sakta men säkert håller på att förgås av smärta i sitt vänstra öra. Blev att trycka i sig Alvedon, ringa vårdcentralen och få tid för att konstatera att man har fått en öroninflammation. Min andra i livet, jippi! Nu tar man alltså örondroppar med en konstig gul färg och äter dubbeldos med pencelin. Är det fest så är det!

söndag 8 juli 2012

Bilbo - en hobbits äventyr

PEEEEEEEEPP!!!!!!! Jag är så stört jäkla pepp på den här filmen! Inte många månader kvar nu egentligen, inte när man väntat i nästan ett decennium. OMG!!!!!!!!!!! Jag kan inte vänta längre! Bilbo jag behöver dig! (Det kommer ju dröja enda tills år 2013 innan man får sin Smaug också, det känna tungt men fantastiskt på samma gång~)

lördag 7 juli 2012

Samurai Champloo

Ännu en kväll med Samurai Champloo. Man måste älska det!!!! Mugen, Jin och Fuu ftw!

Det fina med denna för mig nyupptäckta anime är att den blandar sin berättelse med helt annan fakta som vävs in på ett skitsnyggt sätt. Detta plus det faktum att varje gång det blir fokus på rörelserna hos någon karaktär så dör jag en overkill av hur snyggt det är. Nu vill jag också bli samuraj ju!!!

fredag 6 juli 2012

Smultron hela natten, smultron hela dan'~

Idag har vi varit ute och plockat smultron hela dagen, nästan två liter kom vi upp i. Detta gjordes till en tårta som nu ska intagas framför Samurai Champloo. Kommer bli både en och två och fyra bitar ikväll/inatt tror jag! :3 いただきます

torsdag 5 juli 2012

Guardians of Middle Earth - E3 2012 Exclusive Debut Trailer


JAG VILL HAAA!!! Bara detta gör att jag måste skaffa ett PS3 ögonabums! Eller ja, jag har ju lite tid på mig för spelet släpps inte förrän i höst, men ack å ve vad man vill ha detta! (Jag har en liten fråga bara: vem är den blonda bruden? En Eowyn som gått all vicious med magi or what?)

onsdag 4 juli 2012

Tiny Robots

Veckans spel jag tänkte tipsa om heter Tiny Robots och är även det till smartphones. (7kr för iPhones, gratis för androids).

Spelet påminner om Space Invaders och är alltså ett klassiskt skjuta-upp-i-luften-spel där det gäller att vara så effektiv i sitt skjutande som möjligt samtidigt som man försvarar tre kapslar man har under sig samtidigt som man försöker att inte förlora liv.

Det finns fyra världar i spelet och varje värld har 15 banor där den sista banan innehåller en boss. Det är i princip omöjligt att lägga ifrån sig då det är tillräckligt svårt för att kännas utmanande (och göra en smått galen. I vredesmod då man förlorar för sjuttioelfte gången), men samtidigt så pass enkelt att man inte ger upp eftersom att man vet att man någon gång kommer knäcka även drakbossen (den sista och absolut mest retliga). Jag vill inte veta hur många timmar jag spenderat tillsammans med den här appen utgiven av RunnerGames och den sista bossen fick mig nästan (med betoning på nästan) att ge upp när jag till slut knäckte den once and for all. Spelet är inget typisk köra-om spel utan uppbyggt efter att man en gång kör igenom det och sedan hitta ett nytt tidsfördriv, men jag har ändå svårt att helt lägga ifrån mig det. Att radera det från mobilen är uteslutet, för man vet ju inte, någon gång kanske man behöver ett någorlunda hjärndött, men sjukt roande, tidsfördriv igen och finns det verkligen något lika lätt och roligt sär ute på app-marknaden? Jag är ännu inte helt övertygad... <3

tisdag 3 juli 2012

The Amazing Spiderman

Var på bio i Visby idag och såg Spiderman. Modigt av mig med tanke på att det är dubbelt så många spindlar i den här nya filmatiseringen än vad det varit i de gamla.

Filmen var bra! Jäkligt snygga effekter och betydligt större fokus på vetenskapen än vad de var i de äldre versionerna. (I like, obviously~)

Skriver jag så mycket mer om filmen så finns det säkert risk att jag spoilar, så se den själva, it's like totally worth it~ ;)

måndag 2 juli 2012

Ravenclawmodet ftw!


Alltså jag vill börja köra mer på Raveclawmodet! (Det smarta elevhemmet på Hogwarts ur Harry Potter, för er som känner er icke-insatta.) Det borde ju egentligen inte vara särskilt svårt alls med tanke på att färgerna är blå, brons, gråskaligt och vitt, men ändå känns det lite klurigt. Det får ju inte under några omständigheter bli dålig HP-maskerad av det hela utan det måste se sådär härligt nörd-geeky ut. (Kort, plicerad kjol och figursytt är alltså uteslutet.) Tänker mig en mörkblå pullover med Ravenclawemblem, ett par grå kostymbyxor, vit, slätstruken och stärkt (!) skjorta, blårandig slips, svarta - välputsade! - skor och en Ravenclawhalsduk. Vad tror ni? Skulle jag vara snygg?

Läslusens brandtal

Kanske har jag sagt det förut, men jag ser på böcker som en investering. Kunskap är allt som livet går ut på, det är liksom det allra bästa medlet mot i princip allt. (Så länge man inte kör på att vara dum och lycklig det vill säga, men tyvärr är det ju inte alla som kan det.) Vad är väl en bättre kunskapskälla än litteratur?

Enda sedan jag var mycket liten har böcker varit en viktig del av mitt liv. Harry Potter, Sagan om Ringen, Artemis Fowl och Den mörka materian - alla väldigt viktiga delar av mig. Jag har läst mycket bra och mycket dåligt. (Och en hel massa mitt i mellan.) Böcker kan vara manipulerande, inspirerande, kritiska och tankeväckande. (Och givetvis massvis av andra saker.) Ju mer man läser, ju mer kritisk tror jag att man blir. Därför är det viktigt att inte presentera manipulerande litteratur till barn/icke-läsvana, anser jag, då dessa tar det som ren fakta. Böcker bygger på människors fantasi, oavsett vilken genre man läser. Detta är till stor skillnad från exempelvis filmer där man istället får det mesta svart på vitt.

För varje bok jag läser känner jag att min rikedom ökat. Jag ser det som ett smart drag att lägga tid just på litteratur då jag vet med hundra procents säkerhet att jag kommer dra nytta av det i framtiden. Böcker etsar sig mer fast i mig än all annan typ av media och är något skrivet tar jag det oftast automatiskt mer seriöst, på gott och ont. Text ftw!, helt enkelt~

söndag 1 juli 2012

The Pillow Pathway

soul resides in the pilllow / pillow is the gateway between dreams and reality
Det finns få animes som fått mig att fundera så mycket och ifrågasätta som Mushishi - en anime som finns i 26 episoder där varje episod är mer eller mindre fristående. Detta inlägg tänkte jag främst tillägna episod 4.

I detta avsnitt hjälper mushishin Ginko (huvudpersonen som arbetar med att hjälpa folk som blivit besatta av diverse magiska mushis (mushi betyder insekt på japanska)) en man vars sömn infekterats av mushis. Det går rykten om att mannens drömmar går i uppfyllelse, men snart visar det sig att sanningen är något mer komplex...

Som vanligt i den här animen har personen som lider av mushis blivit smått galen. Hela hans familj är död och till följd av det har han blivit suicidal. Episoden är - som vanligt - något hjärtskärande. Hela tiden önskar man att allt ska bli bra, men ganska snabbt inser man att det kanske är en lönlös förhoppning.

Jag gillar det filosofiska i animen. Jag tilltalas av det faktum att små, små vardagliga ting kan bygga upp en hel episods mushiintrång. I denna episod är det en kudde som får stå i stort fokus. Ginko berättar för den sjuke mannen att hans kudde är hans mushis hemvist. En människas huvudkudde fungerar som väg mellan drömmen och verkligheten och är därför högt eftertraktad för dem som vill sabotera i denna övergång. Jag kan inte låta bli att tänka att även min kudde kanske är en portal för detta ändamål. Någonstans så önskar jag verkligen att jag kunde vara lite mer spirituell av mig, så att det kunde varit en sanning i mina ögon. Jag tänker därför ut en egen förklaring, med detta som utgång: Kanske är hela min säng/den plats där jag planerat lägger mig för att sova en symbol för övergången mellan sömn och att vara vaken? I sådana fall är sömnen kanske också den plats där mitt huvud är som mest skört, något som lätt går att applicera på en vetenskaplig förklaringsmodell eftersom att vi i ett sovande stadium bearbetar allt det vi upplever, känner och tänker i vaket tillstånd. Sömnen är a och o i våra liv, och precis som Ginko säger så måste vi vårda denna viktiga tredjedel.

Tack Artland, Marvelous Entertainment, FUNimation Entertainment och Delphi Sound för att ni producerade en så fin anime!