onsdag 11 juli 2012

Baibai

Nu har jag bytt blogg igen. Blogspot känns som en gymnasiegrej för mig, så att flytta till en ny portal var mer eller mindre ett måste. (För er som känner mig vet ni ju att jag är mer än mån om att köra en nystart nu efter tolv år av 'dagisverksamhet'.)

Min nya adress är http://volvikiddo.tumblr.com/ och jag hoppas att ni följer med mig dit. Jag kan utlova ett betydligt större layoutintresse från min sida, även om den ännu inte är helt fixad. :) tiden här var kort, men fin. Glöm inte: nörden har ingen lag!

tisdag 10 juli 2012

Tärningar och sådant~

Igår kom Bronko hit och idag kom Billie samt att jag nu sitter i en bil för att hämta upp en viss Squidd. Dessa plus min mamma lika med peppt sällskap helt klart!

Då Bronkan hade med sig ett Maxi-Yatzy har vi inte gjort mycket annat än att kasta tärningar. Både uppifrån och ned och anarkistisk. Jag måste säga att ettor och femmor är mina favoriter och tvingas jag favorisera utifrån de båda vinner ettorna klart. Jag lyckades liksom sätta Yatzy på ettor där jag fick de avgörande tre på ett slag, snyggare än så kan man nog inte få till~ (Passerade också 400poängsgränsen igår vilket är sinnessjukt då typ 290 brukar vara det högsta.) Siffror ftw!!

måndag 9 juli 2012

Fest i vänster öra~

Mitt sommarlooooov, vad jättejätteskönt mitt sooooommarlov ska bli, lalalala~ Fin låt till en härlig måndag då man vaknar alldeles för tidigt för att inse att man sakta men säkert håller på att förgås av smärta i sitt vänstra öra. Blev att trycka i sig Alvedon, ringa vårdcentralen och få tid för att konstatera att man har fått en öroninflammation. Min andra i livet, jippi! Nu tar man alltså örondroppar med en konstig gul färg och äter dubbeldos med pencelin. Är det fest så är det!

söndag 8 juli 2012

Bilbo - en hobbits äventyr

PEEEEEEEEPP!!!!!!! Jag är så stört jäkla pepp på den här filmen! Inte många månader kvar nu egentligen, inte när man väntat i nästan ett decennium. OMG!!!!!!!!!!! Jag kan inte vänta längre! Bilbo jag behöver dig! (Det kommer ju dröja enda tills år 2013 innan man får sin Smaug också, det känna tungt men fantastiskt på samma gång~)

lördag 7 juli 2012

Samurai Champloo

Ännu en kväll med Samurai Champloo. Man måste älska det!!!! Mugen, Jin och Fuu ftw!

Det fina med denna för mig nyupptäckta anime är att den blandar sin berättelse med helt annan fakta som vävs in på ett skitsnyggt sätt. Detta plus det faktum att varje gång det blir fokus på rörelserna hos någon karaktär så dör jag en overkill av hur snyggt det är. Nu vill jag också bli samuraj ju!!!

fredag 6 juli 2012

Smultron hela natten, smultron hela dan'~

Idag har vi varit ute och plockat smultron hela dagen, nästan två liter kom vi upp i. Detta gjordes till en tårta som nu ska intagas framför Samurai Champloo. Kommer bli både en och två och fyra bitar ikväll/inatt tror jag! :3 いただきます

torsdag 5 juli 2012

Guardians of Middle Earth - E3 2012 Exclusive Debut Trailer


JAG VILL HAAA!!! Bara detta gör att jag måste skaffa ett PS3 ögonabums! Eller ja, jag har ju lite tid på mig för spelet släpps inte förrän i höst, men ack å ve vad man vill ha detta! (Jag har en liten fråga bara: vem är den blonda bruden? En Eowyn som gått all vicious med magi or what?)

onsdag 4 juli 2012

Tiny Robots

Veckans spel jag tänkte tipsa om heter Tiny Robots och är även det till smartphones. (7kr för iPhones, gratis för androids).

Spelet påminner om Space Invaders och är alltså ett klassiskt skjuta-upp-i-luften-spel där det gäller att vara så effektiv i sitt skjutande som möjligt samtidigt som man försvarar tre kapslar man har under sig samtidigt som man försöker att inte förlora liv.

Det finns fyra världar i spelet och varje värld har 15 banor där den sista banan innehåller en boss. Det är i princip omöjligt att lägga ifrån sig då det är tillräckligt svårt för att kännas utmanande (och göra en smått galen. I vredesmod då man förlorar för sjuttioelfte gången), men samtidigt så pass enkelt att man inte ger upp eftersom att man vet att man någon gång kommer knäcka även drakbossen (den sista och absolut mest retliga). Jag vill inte veta hur många timmar jag spenderat tillsammans med den här appen utgiven av RunnerGames och den sista bossen fick mig nästan (med betoning på nästan) att ge upp när jag till slut knäckte den once and for all. Spelet är inget typisk köra-om spel utan uppbyggt efter att man en gång kör igenom det och sedan hitta ett nytt tidsfördriv, men jag har ändå svårt att helt lägga ifrån mig det. Att radera det från mobilen är uteslutet, för man vet ju inte, någon gång kanske man behöver ett någorlunda hjärndött, men sjukt roande, tidsfördriv igen och finns det verkligen något lika lätt och roligt sär ute på app-marknaden? Jag är ännu inte helt övertygad... <3

tisdag 3 juli 2012

The Amazing Spiderman

Var på bio i Visby idag och såg Spiderman. Modigt av mig med tanke på att det är dubbelt så många spindlar i den här nya filmatiseringen än vad det varit i de gamla.

Filmen var bra! Jäkligt snygga effekter och betydligt större fokus på vetenskapen än vad de var i de äldre versionerna. (I like, obviously~)

Skriver jag så mycket mer om filmen så finns det säkert risk att jag spoilar, så se den själva, it's like totally worth it~ ;)

måndag 2 juli 2012

Ravenclawmodet ftw!


Alltså jag vill börja köra mer på Raveclawmodet! (Det smarta elevhemmet på Hogwarts ur Harry Potter, för er som känner er icke-insatta.) Det borde ju egentligen inte vara särskilt svårt alls med tanke på att färgerna är blå, brons, gråskaligt och vitt, men ändå känns det lite klurigt. Det får ju inte under några omständigheter bli dålig HP-maskerad av det hela utan det måste se sådär härligt nörd-geeky ut. (Kort, plicerad kjol och figursytt är alltså uteslutet.) Tänker mig en mörkblå pullover med Ravenclawemblem, ett par grå kostymbyxor, vit, slätstruken och stärkt (!) skjorta, blårandig slips, svarta - välputsade! - skor och en Ravenclawhalsduk. Vad tror ni? Skulle jag vara snygg?

Läslusens brandtal

Kanske har jag sagt det förut, men jag ser på böcker som en investering. Kunskap är allt som livet går ut på, det är liksom det allra bästa medlet mot i princip allt. (Så länge man inte kör på att vara dum och lycklig det vill säga, men tyvärr är det ju inte alla som kan det.) Vad är väl en bättre kunskapskälla än litteratur?

Enda sedan jag var mycket liten har böcker varit en viktig del av mitt liv. Harry Potter, Sagan om Ringen, Artemis Fowl och Den mörka materian - alla väldigt viktiga delar av mig. Jag har läst mycket bra och mycket dåligt. (Och en hel massa mitt i mellan.) Böcker kan vara manipulerande, inspirerande, kritiska och tankeväckande. (Och givetvis massvis av andra saker.) Ju mer man läser, ju mer kritisk tror jag att man blir. Därför är det viktigt att inte presentera manipulerande litteratur till barn/icke-läsvana, anser jag, då dessa tar det som ren fakta. Böcker bygger på människors fantasi, oavsett vilken genre man läser. Detta är till stor skillnad från exempelvis filmer där man istället får det mesta svart på vitt.

För varje bok jag läser känner jag att min rikedom ökat. Jag ser det som ett smart drag att lägga tid just på litteratur då jag vet med hundra procents säkerhet att jag kommer dra nytta av det i framtiden. Böcker etsar sig mer fast i mig än all annan typ av media och är något skrivet tar jag det oftast automatiskt mer seriöst, på gott och ont. Text ftw!, helt enkelt~

söndag 1 juli 2012

The Pillow Pathway

soul resides in the pilllow / pillow is the gateway between dreams and reality
Det finns få animes som fått mig att fundera så mycket och ifrågasätta som Mushishi - en anime som finns i 26 episoder där varje episod är mer eller mindre fristående. Detta inlägg tänkte jag främst tillägna episod 4.

I detta avsnitt hjälper mushishin Ginko (huvudpersonen som arbetar med att hjälpa folk som blivit besatta av diverse magiska mushis (mushi betyder insekt på japanska)) en man vars sömn infekterats av mushis. Det går rykten om att mannens drömmar går i uppfyllelse, men snart visar det sig att sanningen är något mer komplex...

Som vanligt i den här animen har personen som lider av mushis blivit smått galen. Hela hans familj är död och till följd av det har han blivit suicidal. Episoden är - som vanligt - något hjärtskärande. Hela tiden önskar man att allt ska bli bra, men ganska snabbt inser man att det kanske är en lönlös förhoppning.

Jag gillar det filosofiska i animen. Jag tilltalas av det faktum att små, små vardagliga ting kan bygga upp en hel episods mushiintrång. I denna episod är det en kudde som får stå i stort fokus. Ginko berättar för den sjuke mannen att hans kudde är hans mushis hemvist. En människas huvudkudde fungerar som väg mellan drömmen och verkligheten och är därför högt eftertraktad för dem som vill sabotera i denna övergång. Jag kan inte låta bli att tänka att även min kudde kanske är en portal för detta ändamål. Någonstans så önskar jag verkligen att jag kunde vara lite mer spirituell av mig, så att det kunde varit en sanning i mina ögon. Jag tänker därför ut en egen förklaring, med detta som utgång: Kanske är hela min säng/den plats där jag planerat lägger mig för att sova en symbol för övergången mellan sömn och att vara vaken? I sådana fall är sömnen kanske också den plats där mitt huvud är som mest skört, något som lätt går att applicera på en vetenskaplig förklaringsmodell eftersom att vi i ett sovande stadium bearbetar allt det vi upplever, känner och tänker i vaket tillstånd. Sömnen är a och o i våra liv, och precis som Ginko säger så måste vi vårda denna viktiga tredjedel.

Tack Artland, Marvelous Entertainment, FUNimation Entertainment och Delphi Sound för att ni producerade en så fin anime!

lördag 30 juni 2012

MtG

Idag har det heller inte varit någon direkt fart och fläkt. Jag och Billie har lirat MtG och jag förlorade efter en någorlunda jämn match.

Det är så spännande med MtG för jag spelar som svart-röd vilket är mer eller mindre den köttigaste färgkombon som går att ha. Allt handlar om att MÖRDA!!!! Jag tilltalas av att kunna slakta min motståndare, det där med att strategiskt bygga upp sin egna livbank och sådant tilltalar mig föga. Kanske beror det på att jag i grund och botten är ganska rå, faktiskt. :3

fredag 29 juni 2012

Chill!

Gotland är precis som det ska, man gör absolut ingenting av det man borde och ännu mindre av det man måste 24/7. Igår gick dagen åt till 'Kampen om Järntronen', idag åt tidningen WoW som utges av LEVEL. En dusch har också hunnits med, samt att bränna sig ännu lite till i solen. Toppenont gör det nu, kan jag berätta för er.

Jag gillar landet, jag gillar att det är extremt bestående på något vis. Troligtvis mer bestående än något annat (bortsett från vissa människor och sådana saker). Man kommer hit varje sommar och ingenting har då förändrats förutom jag. Jag läser andra böcker, skriver andra berättelser, spelar andra TV-spel. Jag umgås med andra personer och har totalt andra utsikter för den kommande hösten. Altanen är likadan. Mitt rum likaså. Det blir som en paus i allt annat och jag har all tid i världen att chilla innan det där nya kommer, alternativt innan man började plugget i sina idiotskolor (OVER AND OUT MED DET NU!) och sådant. Nu känns liksom allt (more or less) stabilt och jag är helt sjukt galet glad åt det.

torsdag 28 juni 2012

Solhäng med Tom

Sitter ute på altanen i solen och försöker jobba på att inte se ut som om jag bara hängt inomhus hela sommaren. Till mitt sällskap har jag Ewa och en gräshoppa. Låt oss döpa den till Tom! Tom gillar tydligen Ewa för han hoppade för ett tag sedan upp på hennes arm och tog sig ett bett. Något Ewa inte gillade nämnvärt.

Ett annat sällskap jag har i min solvistelse är 'Kampen om Järntronen'. (Första delen i bokserien 'Sagan om Is och Eld' som är originalet som TV-serien 'Game of Thrones' är baserad på.) Kommit drygt 60 sidor in i den nu och so far är den väldigt lovande. Jäkligt sexistisk, mansgrisig och allmänt icke-PK, men jag vägrar påstå att det hindrar mig från att läsa vidare, hur inte-bra det än må låta~

onsdag 27 juni 2012

Yohio


Alltså jag hade aldrig hört talas om detta tidigare! Det är ju sjukt! Yohio är big in Japan for real typ. En snubbe från Sundsvall som är född 1995 och lirar Visual Kei i Japan, måste ändå diggas! OMG. (Och sjunger på flytande japanska. Emm avundsjuk? Neeeeeeeeeej då, inte alls! Jag blir väl aldrig avundsjuk på lyckade, otroligt vackra människor som verkade ha kul som 14åringar istället för fetångest som vi vanliga dödliga? ;) Haha, nej men han är cool! For real, for real!)

Choice of the Vampire

Okej, bloggens första försök till någon form av spelrecension! Peppt!!!

First out: 'Choice of the Vampire', ett textbaserat spel skrivet av Jason Stewart Hill och med illustrationer av Nikki Cook.

I spelet följer man en historia som tar sin början i början av 1800-talet i Mississippi. Man vaknar upp i en förfallen stuga som snart är till att brinna ned totalt då man inser att man precis blivit biten, livet som vampyr har alltså tagit sin början! Jag har bara spelat igenom det en gång via min iPhone (kostar 22 kronor som app, är gratis att göra online på datorn och gratis med reklam på Androids) och kan väl ge den ett någorlunda högt betyg allt som allt. Det är ett typiskt sådant spel man inte kan lägga ifrån sig och väl uppbyggt både till historien som sådan och språket. (Är det något som är viktigt i textspel så är det ju just det!) Jag hade svårt att lägga mobilen ifrån mig, vilket jag antar bör säga något om hur bra det är. Dock kan jag tycka att för att ha betalat 22spänn så borde spelet varit något längre. Visst, jag kan ju spela om det och få olika resultat varje gång, men vill man inte egentligen satsa mest på en karaktär? Jag hade liksom precis fått in en bra bakgrundshistoria - i min mening - då jag nått slutet, något som gjorde mig lite besviken eftersom det hade varit spännande att se hur berättelsen tog sin fortsättning in i 1900-talet.

Ett plus bör ges till det faktum att man kan göra sin karaktär till olika etniciteter och sexuella preferenser, allt efter vad man tänkas behaga. Jag kunde ju givetvis inte låta bli att låta min karaktär (Emma Bilbo, gaaalna namnval det fanns!) skulle bli djupt förälskad (som besatt snarare) i en boyish voodoo-brud, bara för att det gick att välja. De hade en väldigt kärleksfull relation (detta till trots det faktum att voodoo-tjejen var direkt korkad som inte kunde fatta att min karaktär var vampyr även om jag bet henne och drack hennes blod under våra något mer intima stunder) som givetvis gick åt helsike en bit in i spelet.

Jag kommer köra om det med en ny karaktär och gillar du spännande, viktorianska berättelser ser jag ingen anledning till att du inte ska ladda ner det själv. Men som sagt, det finns ju gratis via datorn om det skulle vara så att du har en iPhone.

ps. Speltiden ligger väl på cirkus 1,5 timmar, så det är inte i längsta laget. ds.

ps2. Statsen över sin karaktär var ju roliga som lite kuriosa, men egentligen väldigt onödiga, or? ds2.

Kuroshitsuji - slutet!

Spoiler alert!


tisdag 26 juni 2012

Speltankar

Det är någonting med textbaserade spel som är klart underskattade! Jag gillar idén på en bok och ett spel i ett och det faktum att hela konceptet är så pass enkelt som det ändå är gör det bara bättre!

Jag har som plan att bli bättre på att spela spel överlag, något som jag säkert redan tjatat en del om, och planen är att inte bara bli mer allmänbildad inom området utan också hitta tydligare nischer på vad exakt som det är jag tycker är kul. Min plan är därför att skriva en liten spelrecension (det lär nog bli ganska kortfattade samt mest om väldigt oavancerade spel iform av typ mobilappar och sådant) med start från imorgon. 8D tror mitt textbaserade vampyrspel kommer nog vara först ut. Varje onsdag - ett spel! :D

måndag 25 juni 2012

Imorgon bär det av till landet. Nu återstår alltså bara att panikpacka allt i sista minuten samt fixa filer på min dator så att allt är som det ska även då jag blir utan internet.

Förut var jag inte alls så inne på det där med landet, men nu ser jag verkligen genuint fram emot det. Jag ska äntligen få chans att (försöka) klara ut massvis av TV-spel och kolla animes och allt. Så fint ändå! Lovar att jag också ska sätta mig och skriva några ordentliga bloggposter och lite annat av kvalitet här, istället för det blaj som det varit fullt av på sistone.

Nu måste jag packa vidare och sedan ska jag drömma söta drömmar, kanske om fjärilar? :3

ps. Haft en väldans pepp dag idag! Ska få komma på en arbetsintervju för ett jobb jag verkligen vill ha samt har fikat med världens grymmaste Jenni. Fierce! ds.

söndag 24 juni 2012

Jobbigt jobbsök

Söka jobb är inte direkt min favoritsysselsättning... :( Det känns ju - utan att underdriva - som om det faktum att jag går på fyra hjul och har PA ställer till det något... D: Men nu ska man inte hänga läpp för det! Däremot ska man ta en datorpaus och inte söka fler just nu för det blev alldeles för jobbigt att göra för länge!

Tänkte varna er redan nu, men på tisdag och sedan typ juli ut kanske jag inte är världsabäst på det där med blogg. Ska dock försöka vara så duktig jag förmår, kul att hålla den igång lite i alla fall!

Nu: GAAAAAAME!!!!!!!!! :DDDD (Och middag så småningom.)

lördag 23 juni 2012

Vampire the Masquerade

Hela dagen idag har gått åt till att skapa en karaktär i RPGt Vampire the Masquerade och än är det inte färdigt!

På måndag ska vi ses igen och snacka ihop oss om våra karaktärer, det kommer bli fierce! Ett stort projekt inför i höst, känns fantastiskt bra! :D Min karaktär är pure awesomeness! Typ loner och rational i sin natur, judgemental i sitt uppförande och pilot som koncept! Peppt! (Malkavian som klan, lovar att blogga om dem en annan gång!) EPIC!!!!!

fredag 22 juni 2012

Midsommarfirande~

Midsommar tillbringade vi på några vänners kolonilott. Grönt är skönt - brukar man ju säga - och här kommer lite bildbevis~

Den här sommaren ska jag försöka hänga utomhus mer än vad jag brukar. Det vore fint att faktiskt få lite färg och syre, hur tantigt det än må låta. Som tur är har jag ju en hel del tjocka böcker att plöja, så två flugor i en smäll går att fixa lätt som en plätt~ :)

Uppväckning sker, var god dröj...

Startar min morgon genom att chilla i mitt rum framför K-on! och Tumblr. Bästa starten alltså!

Snart är det dags att fixa sig lite inför midsommarfirande och allt.

Det är först nu när de börjar ta studenten i K-on! som jag på allvar fattar att jag är klar. Jag blir typ alldeles emotional bara för att jag ser deras reaktioner. Det är som om jag via en moe-anime kan förmå mig att känna saker mer än vanligt, något av en överdrift nu kanske, men ändå.

GLAD MIDSOMMAR!

torsdag 21 juni 2012

Sommarplätt

Plättar med blåbärssylt och mixade jordgubbar så att de fungerar som en lyxig fruktsås - I like!

Midsommar imorgon, den största jordubbsdagen på året och näst största alkoholdagen. Njaaa, jag är inte helt övertygad... (mest för att jag inte gillar att sjunga svenska låtar om grodor som hoppar och sånt) Ser dock fram emot beviset på att sommaren är här för att ge mig C-vitamin och timmar för böcker!

onsdag 20 juni 2012

Sommarloooov, solen lyser skööönt~

Efter att ha suttit ute i solen ett bra tag undertiden som man läst klart Svenska Hackare så känner man sig ganska slak. Slak uppblandat med en väldigt bra känsla av sommarledighetsglädje.

Ikväll/inatt ska jag försöka skriva en del, börja läsa 'Extremely Loud & Incredibly Close' som jag är mer än pepp på samt game:a en del och försöka hinna se säsongsavslutningen på Mad Men. Peppt! Jupp, jag älskar sommar!!!!!

Bästa~

Sitter och chillar med Squiddo framför det vi älskar mest: en dator! xD bästa med romantiseringen av cigaretter i diverse animes som vi gladeligen kollar på medan vi käkar ostbågar och dricker Coca Cola. Sugoi ne!!!

tisdag 19 juni 2012

Dagen~

Idag har jag inte varit hemma någonting förrän nu. Var på en arbetsintervju imorse (hmpf) och träffade sedan Squidd och Luna. Vi tog en fika och hängde runt typ. Det bästa var det nyupptäckta gatunamnet i Gamla Stan: Brända tomten. Då är ju frågan: är det en tomte med en röd liten mössa eller en plats där man bygger hus som gatunamnet syftar på? Fick även en fin tuschtatuering av Squidd då vi satt på kafét, bra grej!

måndag 18 juni 2012

Klädespsykologi~

Blir lite bloggspam såhär på natten (speciellt för en som följer min twitter), men det får ni helt enkelt tåla!

Är det inte väldans intressant med det faktum att hur smart man gör sig har visat sig hänga ihop i stor mån med hur man är klädd? Det är ju verkligen inte alla förvånande eftersom att människor i största möjliga mån tolkar sin omgivning utefter hur de ser ut, så att kläder spelar stor roll i hur vi presenterar är ju självklart med tanke på att folk generellt sätt ter sig så som de förväntas göra. Ändå finner jag set intressant. Jag tänker mig att det kanske är dags att börja knyta slipsen igen, trots allt? Haha~ Nej, men kläder är verkligen en identitet hos mig, annars hade jag aldrig köpt en härskarring eller massa egendesignade Converse och sådant~ :3

Bokpeppen~

Det finns typ ingenting som går upp mot att sitta och läsa när klockan börjar gå mot mycket. (Egentligen vill jag skriva att det inte finns något som går upp mot att sitta och skriva under sommarnätter, men det känns inte riktigt som en sommarnatt inatt, gossar dock att jag får en sådan så fort jag kommer till Gotland~)

Jag har många bokplaner nu, vilket känns jäkligt bra! För tillfället håller jag på att tugga mig igenom 'Svenska hackare' av Daniel Goldberg och Linus Larsson, är halvvägs igenom än så länge. Sedan blir det en bok som verkar totalt fantastisk som jag fått av Bronkan, kommer tyvärr inte ihåg namnet just nu, men lär blogga om den i framtiden ändå~ ^^ Efter det har jag väldans mycket annat roligt som står på tur också, exempelvis första delen i Game of Thrones och annat smaskigt~ Så bokpepp, minst sagt!! :3

söndag 17 juni 2012

Seg-Emm.

Vad är det med mig? Jag har ju hur mycket tid som helst om dagarna - om man jämför med för några veckor sedan - men ändå känner jag mig totalt död! Jag hade som plan att jobba effektivt i tre timmar nu, det blev en timme och den var mer eller mindre smärtsam av mitt koncentrationsspann att döma. Jag är så fruktansvärt seg! Något som bör få ett slut snarast.

Kanske är det bara mat jag behöver. Käk och en stor kopp kaffe. Tror dock det kan vara så att min trötthet bara är som en jättelik baksmälla efter tre år av tonårsdagis. Ska bli skönt att komma till landet om lite över en vecka. Önskar bara jag har fått en del jobb gjort tills dess!

lördag 16 juni 2012

GIF-jubileum

Kom precis hem efter att ha haft en assistentintervju. Nu är det alltså jobb som gäller! Min plan är att hinna klart med en tredjedel av hela mitt sommarjobb den här helgen och sedan beta av resten de kommande två veckorna, något som är lite svårt då det blir mycket tid framför en datorskärm och jag dessutom skulle vilja jobba en del på mitt WoW:ande. (Nej, jag är inte beroende - jag råkar bara äntligen ha fattat hur det mesta hänger ihop så mina WoW-skillz blir bara bättre och bättre i en ryslig fart!)

Det är verkligen något magiskt med att bli äldre. (Och det ska komma från någon som är ynka 19, LOL.) Ju mer jag tänker på det, ju mer inser jag att jag faktiskt håller på att växa upp. Saker känns inte alls lika komplicerade nu som tidigare och jag ser på saker utifrån ett något mognare perspektiv - skulle jag ändå vilja påstå. Hoppas bara för allt i världen att det fortsätter på det här viset nu, det vill säga att allting faller på plats med universitetet och deltidsjobb och allt sådant. Det hade varit grymt!

Nu: TRANSKRIBERING FTW!!!!! (moget var ju bara förnamnet~)

ps. Idag fyller gifsen 25 år. Wiho, dataåldern! ds.

fredag 15 juni 2012

Kara


Läste en väldans intressant artikel i senaste numret av magasinet LEVEL där känslor i spel diskuterades flitigt. Ett otroligt träffande exempel på detta är Kara.

Den här typen av ämne har ju varit i fokus väldans länge nu. Tänker exempelvis på TV-serien 'Äkta Människor' som sändes nu i vintras och så vidare. Jag gillar ju hela AI-debatten. Har ju någon stans en tanke om att bli en 'uppfödare av cyborgs' (för att citera Sims 3), då det vore väldans ballt att skapa högteknologiskt liv på det viset. Kara är en väldigt tilltalande idé, känner jag personligen. Ska bli spännande att se hur det hela tar sig, alltså om det utvecklas till att bli ett spel eller vad som är grejen egentligen. (Det verkar, efter några sporadiska googlingar, vara bundet till PS3 så det låter ju onekligen lovande. Sedan verkar budgeten varit hög då över 100 pers kom på audition för att spela Kara, vilket jag gissar är ett ganska omfattande jobb att göra, osv..)

torsdag 14 juni 2012

Bakuman

Idag träffade jag Squiddo och spenderade mitt presentkort som jag hade på SF-bokhandeln. Två Bakuman-volymer blev införskaffade! Nu har jag alltså volym 1, 2 och 3 och jag är mer än nöjd över att ha dem i min ägo! :3

Jag och Squidd gick som vanligt på Espresso House mitt emot och drack kaffe och chillade. Än en gång blev det One Piece-chill. Jag börjar bli allt mer pepp på mangan då det är mer och mer intelligens i den. Typ magnetismen som karaktärerna använder sig av för att följa ett specifikt ö-spår är ju bara det helt genialiskt! Min manga jag är med och skapar någon gång ska vara helt otroligt bright även den! Jag tänker mig att min ska ha något att göra med periodiska systemet och matte, eller något liknande! :3

onsdag 13 juni 2012

There is no pink light


I brist på annat får ni en förklaring på rosa och varför det egentligen inte är en godtagen färg så som de andra!

tisdag 12 juni 2012

Spel och annat~

Spännande det där med att så fort man får mera ledig tid upplever man att man hinner med mindre saker! Typ idag har jag inte jobbat någonting, däremot har jag levlat min gnome lite och lärt mig läsa kartor och sådant viktigt. Känns fint ändå!

Imorgon är planen jobb och typ ingen dator utöver det (sköt alltså upp dagens plan en vända, hehe), sedan blir det ännu mera jobb och ytterligare lite till och sådär. Ska försöka gå ut hårt och öka med jobbet, även om det gick lite i kras sist jag sa så. Planen är i alla fall att köra fullt ös medvetslös med all resterande transkribering på Gotland. Tror på den planen!

Måste bara skriva en grej, kan liksom inte hålla mig längre: Ska köpa ett Nintendo 3DS i Stockholm innan jag drar till Gotland i sommar, är så, så, så pepp! (Hade ju tänkt att köpa det i USA men fick slopa den planen då det visat sig att 3DS - till skillnad från de tidigare DS:en - är regionskodat. Fail!)

måndag 11 juni 2012

Sherlock nu hemma hos mig!

Har man en gullig syster så har man! Idag på posten kom min studentpresent från henne, nämligen en box med båda säsongerna av Sherlock med extramaterial och allt! Jag är så otroligt pepp! Gaaaah!!!! :D Förstå att se allt bara sådär och att äga det och allt! OMG!!!

Gnomish gnome!

Igår började jag WoW:a så nu är jag all stuck. Eller ja, jag har ju inte blivit helt tokig sådär så att jag inte gör något annat och jag har inte köpt någon speltid än så jag kommer inte sitta mer än tills jag når level 20 (om ens det då jag har planer på att jobba också och sådär), men kul är det verkligen! :3

Imorgon börjar Emm-duktig igen, är min tanke. Då blir det fyra timmar jobb och typ ingen dator i övrigt, men idag tar jag ledigt, WoWar, läser One Piece, chillar och njuter av sommarlov. Så det så!

(Måste jobba på min tidseffektivitet, verkligen!)

söndag 10 juni 2012

Sweetness~

Nu på väg hem efter att både fikat med Maja och med Squidd. Maja och jag kom fram till att det måste varit något över två år sedan vi sist sätts så det var ju väldans skoj att träffas! Jag fick en jättefin rosa LEGObit att ha runt halsen i 19årspresent, blev såklart jätteglad! :) Squidd och jag hängde på Kulturhuset och läste manga (One Piece som jag just börjat på) och drack lemonad. Bra dag, helt enkelt!