torsdag 31 maj 2012

Fina dagar~

De senaste dagarna har varit fulla av häng med min mexikanske familjemedlem, så fint! Igår var det Den Försvunna Diamanten-kväll och idag var det först en Hard Rock Café-lunch och sedan en kaffe och en chokladkaka på Wayne's. Finns typ inget bättre sätt att spendera sin tid på~

Till lunchen drack jag min absoluta favoritdricka: Shirley Temple! Smakar typ som socker och påhittad godissak deluxe! Toppen! :D

onsdag 30 maj 2012

Snart, snart, snart!!!

Mina dagassar går ju på ett rullande schema över tre veckor och idag så slog det mig att en av dem aldrig mer kommer jobba i min gymnasieskola. Ett bevis på att det börjar dra ihop sig nu då deras pass faller sig utanför skolbyggnaden. Hon kommer liksom inte ens jobba en skoldag mer, sinnessjukt!!

Gymnasiet är över om tre ynka lektioner. En ynka håltimme. (Som iiofs infaller under loppet av fem timmar.) En ynka skollunch och en ynka skolkafékaffe. Det känns så stört. Så stört och så fantastiskt jäkla underbart! Jag kan inte förklara hur lycklig jag känner mig~ Snart är det över, snart är jag fri!!! Snart får jag nörda ner mig totalt! Jag kommer vara fattig, men så lycklig att jag aldrig mått bättre! (Inte sedan mellanstadiet i varje fall.) Nu är det som allt börjar, startsträckan är sprungen, osv, osv~ Heja!

tisdag 29 maj 2012

Har fett ont i min vänstra axel och känner mig rätt mör efter assistentintervjuer. Har precis rensat min skoldator från allt och känner mig nu - om möjligt - ännu närmare studenten. 

Känner mig verkligen alldeles död i huvudet så det ska bli så skönt att inte behöva göra något speciellt resten av veckan, förutom yttepyttelite plugg då.

Nu: chilla!

måndag 28 maj 2012

Entréutsmyckning

Typ första (och enda) posten jag gör på min blogg som endast handlar om min skola och då i positiv bemärkelse. :p

Idag började min klass vecka för utsmyckning i entrén. Enda sedan år 1 i den här skolan har jag sett fram emot detta, det är nämligen av tradition att treorna gör det som en tävling innan studenten. (Tävlingen går ut på att få springa ut först.) Det är alltså en väldigt symbolisk grej för att visa att nu är det fanimej slut. YAAAAAY!!!!!!! Jag hade inte kunnat vara gladare! Tisdag och onsdag kvar denna vecka, sedan ledig tills på måndag och sedan studenten på tisdag. Bra jobbat Emm, jävligt bra jobbat! :DDDD

Vår klass valde att hedra domaren/en av skolans allra bästa lärare i vår entréutsmyckning. Ändå fint, tycker jag! :3

Nu assistentintervju om ett tag~

söndag 27 maj 2012

Malmö~

Nu sitter vi alla i bilen på väg hem mot Stockholm.

Bröllopet igår var fint, Marie var finbrud à la 50-talsrockabilly med prickiga strumpbyxor, röda skor och en jättefin klänning i vitt glans. I like! Tyvärr han jag inte snacka något med brudparet igår, men komiskt nog så visade det sig att de spenderat sin hotellnatt på Hilton, så vi möttes en stund över frukosten. Fint!

Nu hem mot sista rycket av gymnasiet. Sinnes!!!!

lördag 26 maj 2012

Hotell~

Hilton i Malmö är ett väldans bra hotell! God frukost, trevliga rum och snajsig estetik! Idag bär det av till bröllop så det ska bli fint!

Det känns alltid lika konstigt att vara i en stad i Sverige som turist, tycker jag. Man är ju så van vid att turist hör ihop med icke-svenska och andra kulturer, på något vis. Ska bli fint att få upptäcka Malmö lite~

fredag 25 maj 2012

Lilahårig!!

Nu - sedan igårkväll - är man alltså officiellt lilahårig. Eller "Mystic Violet" som färgen hette på förpakningen. Kan man sin anime så har man ju full koll på det faktum att de lilahåriga ofta är de smarta - och bitvis helt bindgalna! - proffessorerna/doktorerna/vetenskapsmännen/uppfinnarna. I like! Färgvalet var givet.

torsdag 24 maj 2012

Bra~

Idag har jag hängt en hel del med Squiddo, vi var först och åt tantfika med bakelse och kaffe på Vete Katten och sedan hängde vi och lyssnade på musik och skrattade åt japanska pojkband med mera. Vårt hängout var fantastiskt och alldeles sådär perfekt nördigt!

Idag kom Evaristo också! Han hade med sig både ett jättefint armband och två godispåsar varav en var mina absoluta favoriter: Reeses! Emm Ford candy monster! :3

En Valiant och lite sådant~

Irritationen över att man lämnat sin Sagan om Konungens Återkomst en dag då man verkligen skulle kunna haft nytta av den är total.

Idag är det väldigt soligt ute. Väldigt soligt och väldigt varmt. Jag har firat det genom att ha på mig min sommarmundering deluxe: beiga chinos uppvikta till strax under knäna, blåröda loafers och en vit skjorta med uppkavlade ärmar. Chill och ledigt, enda tills det slog mig att jag (med min halvtaskiga Valiant-frisyr) ser precis ut som den typiske prinsen ur en B-fantasy. Ni vet, den där snubben som drar svärdet skrikandes 'HJÄLTEMOD, NI TAPPRA MÄN' och sådana klyschor. Ändå lite roligt att få pröva på hur det känns att vara en ganska korkad snubbe som enbart agerar på känslor. Bra att se saker ur nya perspektiv liksom, haha.

Åh, vill sitta ute på en parkbänk nu. Drickandes en vindruvssoft drink och läsandes en bra bok, alternativt en KERA-tidning. Bara 58 minuter kvar av skolbänk för dagen!

onsdag 23 maj 2012

Final Fantasy Fever!!

Åh, jag fick plötsligt värsta Final Fantasysuget!!! Det var väldans länge sedan jag körde något spel nu, dock inte sååå lång tid sedan jag såg AC. Måste dock se om den då den kan vara en av de bästa animerade filmerna någonsin. Kadaj, Loz och Yazoo, de är som mina tre bröder!

Nu sitter jag här och knaprar riskakor (inte sådana där tråkiga svenska utan goda japanska!) och drömmer om moogles och chocobos. Eller att jag skulle drömma trevligt om chocobos är väl kanske att ta i en aning då de gjort mig fullkomligt galen åtskilliga gånger. Nej, mer moogles, mindre fågelskrälle för min del!

Vilket är ert bästa FF? 8D

tisdag 22 maj 2012

Bästa Billietipset!


Bästa texterna! Älskar man inte detta får man inte vara min kompis, så det så! 8D

Ensamhetsplutten

Ni vet den där känslan av att känna sig ganska ensam. Typ ensam och samtidigt rädd för att man känner som man gör SAMTIDIGT som man tänker att det är totalt orelevant att både vara ensam och rädd eftersom det i allra högsta grad lär vara övergående. Så känner jag nu.

Jag känner mig typ jätteliten, som en liten, liten plutt. Samtidigt känns det som om i och med att jag inte kan vara någon annan plutt än den jag råkar vara så är det ju inte alls särskilt smart att vara ledsen. Jag är bara 18 liksom, jag behöver inte ha det 100%igt bra ännu. Men ändå mår man sådär dåligt. Usch, usch, usch! Men det är övergående, antar jag.

måndag 21 maj 2012

Dagdrömmerier

Vad jag vill nu är detta! (v)

Miljö: Någonstans ute vid ett hav, lite fläktande blåst, ganska svalt, precis vid en sandstrand, fast jag sitter inte just på stranden utan hänger under ett solskyddande tak vid ett bord med några vänner och en bok.

Klädsel: Korta shorts, ett svalt linne, loafers. Håret uppsatt i en knut för att få bort så mycket onödig värme som möjligt.

Doft: Lite sälta från havet, lite sötma från omgivningen överlag. En del fruktiga dofter från allt som säljs i kafét där jag sitter.

Smak: Något mango-, ananas- och kokosaktigt som dricks med sugrör ur ett sockerkantat glas med parasoll.

Syn: Text mestadels. Förmodligen en som innehåller ord såsom 'drakar', 'magi' och 'förrädare'. Tittar jag händelsevis upp från min bok är chansen stor att jag skulle se någon skön person jag är nära, kanske chillandes mot bordet, alternativt även hon/hen/han läsandes.

Ljud: Vågor, ett sorl av samtal mellan människor i närheten och någon skön muzak.

Känsel: Kalla fingertoppar mot den iskalla drinken, varm kroppstemperatur i övrigt. Textur av ett träbord mot underarmarna, dock ett någorlunda välsnidat sådant. Glasögon som åker ned lite på nästippen, precis sådär som de alltid gör. Handen som inte håller om glaset bläddrar troligtvis i boken, så texturen av sidorna är även det en känsla.

Och sedan då?
 Då vi båda tröttnat på att läsa, alternativt då boken tagit slut, tar vi fram något av det mer pyssliga slaget att sysselsätta oss med. Troligtvis kanske något i spelväg. Spelar ett schysst RPG-brädspel alternativt sitter och målar någons uppsättning av en specifik ras i Warhammer eller något i den stilen.

Så vill jag ha det precis just nu!

söndag 20 maj 2012

Mycket nu...

Åh, den näst sista söndagen på gymnasiet! Helt sinnessjukt egentligen och ändå - hur fantastiskt det än är - finns det inte en chans att jag orkar lyfta ett finger för att ens försöka plugga nu. Jag har bara tre grejor kvar i skolan nu: ett engelskaprov (som är avklarat imorgon på morgonen), ett nationellt prov i matte C (där det inte spelar någon roll vad jag får i resultat för mitt betyg är redan satt) och en flashanimering. Men det är så mycket nu med allt och jag har varit så sjuk så det går liksom inte att koncentrera sig. Idag är liksom första dagen sedan i torsdags som jag lyckats äta mig helt mätt! (Sedan i onsdags egentligen, vilket bara gör det hela ännu värre...)

Onsdag och torsdag! Det ska bli mina pluggeftermiddagar såhär innan gymnasiet är helt slut! Nu ska jag bara försöka bli helt frisk med hjälp av lite skrivande och en hel del läsande. Det tycker jag att jag är värd! (Och imorgon begravs min morfar, så jag måste typ förbereda mig lite mentalt för det också, tror jag...)

Frodo och Sam

Är det något jag verkligen tycker om med Tolkien så är det hur han lyckas sätta alla karaktärerna i relation till varandra. Jag vet att jag pratat en hel del om denna kombo tidigare, men om vi ser till Frodo och Sam så är ju den duon helt och håller oslagbar! Jag har ju alltid blivit helt tårdrypen av dem bara i filmerna, men om man jämför det med böckerna så är det verkligen låååångt ifrån så komplext ändå! (Tur att Ian McKellan var noga med att få in den där handfattningen då Frodo vaknar upp i Vattnadal!) Jag menar inte att läsa in massa gayness i detta nu (I mean do I really have to? Really? LOL) utan det jag ville påpeka var egentligen bara hur mycket det gör för mig som läsare att deras relation beskrivs så innerligt! Det får mig liksom att ännu mer sjunka in i berättelsen och verkligen totalt suga i mig allt den har att erbjuda!

Vill nu inte under några som helst omständigheter få det att framstå som att jag är missnöjd med filmatiseringen av detta, nej, nej!, utan även där framgår det ju tydligt att de två hoberna står varandra extremt nära och att deras band är starkare än alla andra i världen, mer eller mindre. Nej, det jag ville få fram var väl egentligen mest det faktum att Frodo och Sams delar i böckerna börjar bli minst lila intressanta som de andra nu, så ALLT i böckerna får mig typ att slå bakut av lycka nu! x333

lördag 19 maj 2012

Nya gardiner!

En positiv grej med att vara så pass sjuk att det varit fullt ös medvetslös är att ens mamma fick krupp på mina dåliga gardiner då ljusinsläppet hos dem var alldeles för stort. Därav har jag nu fått nya, supersnajsiga, gardiner istället!!! Conversemönstrade med svart bakgrund, både uppkäftiga och alldeles oslagbara! Jag är superglad och älskar dem mucho grande! :D visst är de ganska härliga ändå?? :3

Hmpf

Blev ingen blogg och inget kul överhuvud taget igår då jag på torsdagskvällen började må helt förjäkligt, för att uttrycka saken enkelt. Det var många år sedan jag mådde så här dåligt sist tror jag, men idag sitter jag upp och har lyckats äta lite, lite grann i alla fall. Alltid något! Tills på måndag borde jag nog vara så gott som återställd, hoppas jag!

Stört hur ens kropp helt plötsligt kan bestämma sig för att göra uppror bara för att bevisa att nu fick den nog. Kanske på ett sätt lite bra också, eftersom man då bevisar för sig själv att man måste chilla ett tag.

Nu ska jag återgå till de sista 30 sidorna på Sagan om de två Tornen och sedan ta det lugnt med en film eller nått. Allt för att låta mig själv komma ifatt lite~

torsdag 17 maj 2012

Usch då...

GAAH!!! Svårt att andas, lite hjärtklappning, lock för ena örat, darrig, lite ont i bröstet och illamående. Pallar inte!!!

Det är nu man vill krypa ned i sängen, bli struken över pannan och få höra att allt kommer bli bra samtidigt som någon gör varmchoklad med litervis av uppvispad grädde samt chocolate chip cookies på ett fat intill koppen. Det är nu man vill veta att det inte finns något i hela världen att göra, så att man har all tid att bara ta det lugnt och krya på sig. Problemet är att det alltid finns något att göra. Även om det kanske inte är så värst bråttom med själva utförandet så finns det alltid något att göra... Men nu ska jag ändå trotsa listan och lägga mig med händerna på magen (alternativt i fosterställning) och chilla en stund först. Måste i alla fall ge vilandet en någorlunda ärlig chans!

LUCKY ME!!

Här sitter jag och Billie och letar febrilt efter kommentatorsspåren på Sagan om Ringen Extended Version och så inser vi plötsligt att det inte finns ett utan FYRA!!! :D Därför har vi nu bestämt att vi ska se ALLA filmerna x4 så att vi på så sätt sett alla kommentatorsspår. Det kommer ta oss en smärre evighet, åh detta paradis! Till film nummer ett (med kommentarer av skådespelarna) äter jag Cookie Dough, så värd natt jag har framför mig!! 8D

onsdag 16 maj 2012

TBBT! 8D

Vad gör man en något molnig onsdag då livet känns lite trytigt? (Detta är ej en essäfråga, dock finns det ett MVG-svar.)
Svar: The Big BANG Theory med sin alldeles egna mamselutt! Vi är för tillfället inne på säsong 3 och om jag inte ägnar mig åt henne och min stora laptop nu får jag snart en fetsmäll! (Och då hör till saken att jag är dottern i rulle! - Vad säger det om min ömma moder? Jo, hon tror på likabehandling. (Och vad säger det om Emm? Hon tror definitivt på särbehandling! Mer kakor, ömma blickar och mindre knytnävar åt rullarna!))

Vill vakna till detta

Åh, imorgon vill jag egentligen bara vakna upp och vara alldeles glad för att jag nämligen insett att jag befinner mig i någon slags annan tidsepok (tänk Guldkompassen-estetiken!) där det finns massvis av härliga människor att hänga med och roliga upptäckter att göra! Jag vill liksom vakna upp till ett fullt schå, bara det att schåt då är betydligt roligare än det där man befinner sig i då och då vanligtvis.

Jag vill vakna till att någon ska komma in i mitt enorma rum, dra bort gardinerna, väcka mig med sammetslen röst (givetvis ska jag sova iklädd en mjuk och följsam vit skjorta, som i de allra bästa aristokrati-animes) och fråga om det är dags att hämta in frukostbrickan. Den ska sedan vara överbelastad med massvis av olika läckerbitar och delikatesser och därav avnjutas i lagom takt sittandes i sängen med ett trevligt, stilla samtal om ditt och datt. Efter detta går jag upp, klär mig i något 'ledigt' (tänk Ciel ur Kuroshitsuji, det vill säga jäääkligt aristokrat-snobb-bildad-brainy with a twist) och gå ned för att hänga med dem jag bor med. Dessa människor ska vara hur härliga som helst (tänk The Big Bang Theory-gänget) och vi ska nörda så länge vi orkar på alla möjliga härliga vis. Åh, jag vill!!!

//Emm i drömlandet

tisdag 15 maj 2012

Ettårsdag och annat snajsigt

Idag är det min och Ewas ettårsdag och det firade vi med en fika bestående av världens köttigaste morotskaka samt en kopp apelsinchoklad med grädde på Wayne's. Nice, nice, nice!!!

Att fika efter skolan är helt klart underskattat. Man borde liksom göra det lite nu och då, bara för att på så sätt påminna sig om att man är grym som är så väldans duktig om vardagarna och sådär! (Är man inte duktig så borde man ju få fika som tröst, kan man tänka.)

Åh, på tal om något annat. Tills på fredag kommer världens hårdaste (och utan tvekan bästa!) kritiker ha läst igenom min bok och därefter är det att kontakta förlag som gäller. GAAAH, SPÄNNANDE!!!!! (Och ganska nervöst på något vis...) Förövrigt så har jag även en helt ny bokidé nu. Antingen något som jag kommer skriva och posta i kapitelform här på bloggen, eller något som jag ska jobba mig igenom i Word på allvar. Man får väl se. :)

Kvällschill

När man har haft en låg dag där allt känts ganska kämpigt så är det verkligen toppenfint att chilla framför sin älskade burk med en betydligt mer pepp version av sig själv i Sims. Finns liksom inte så mycket bättre saker än det, känns det som. (Jo, det skulle vara att läsa Sagan om de Två Tornen få kanske, något jag definitivt ska bli bättre på att faktiskt göra.)

måndag 14 maj 2012

CP-dockan GIL

Är du förbannad nu?
Bra. CP-dockan GIL är ämnad för dig som lever i tron att du är fördomsfri. Du som med mild, artikulerad röst och överdriven välvilja bemöter funktionsnedsatta personer som vore vi små barn, eller bara allmänt dumma i huvudet. Med CP-dockan vill vi sätta fokus på hur din ”omtanke” och ”snällhet” bara är ytterligare en form av kränkande särbehandling. Genom att väcka debatt (och i vissa fall anstöt) med en CP-docka ville vi locka fram alla er "snälla människor" och ge er en tankeställare. För med stor sannolikhet är det just du som blir upprörd av tilltaget. Och nu är du här för att fördöma, eller försvara oss mot, denna styggelse till docka.

Fråga nu dig själv: Vad är det med dockan som gör dig arg? Är det kanske så enkelt att den är ful? Eller är det för att den enligt dig driver med CP-skadade personer? Kanske blir du upprörd över att den inte liknar "normala" dockor?

Vi tycker det är hög tid att nuvarande normer ifrågasätts. Varför får inte en docka ha en CP-skada? Varför kan inte människor med ett funktionshinder kräva att bli behandlad som alla andra? Vi blir inte upprörda över att en docka ser ut som vi. Varför är det då så besvärande för dig?

Kan CP-dockan hjälpa oss nå fram till dig så är mycket vunnet. Vi är nämligen dödligt trötta på dig och andra ”omtänksamma” personer i vår omgivning. Servitrisen som i tron att din kille eller tjej är din assistent (bara för att han/hon ser ut som du, eller kanske t.o.m ser riktigt bra ut) och frågar honom/henne om du får dricka drinken du just beställt. Eller tanten i matbutiken som ”TYCKER DU ÄR DUKTIG” bara för att du handlar din mat ”alldeles själv”. Faktum är att alla främlingar som överdrivet artikulerat undrar om vi ”MÅR BRA IDAG?” bidrar till att man känner sig otroligt dumförklarad.

Att du försöker dölja hur besvärad du är av situationen genom att behandla oss som ett barn, eller i värsta fall som en fullständiga idioter är faktiskt ett bevis på motsatsen. Det är helt enkelt dags att säga ifrån på skarpen. För vi är inga barn. Och vi är absolut inga idioter.

CP-dockan finns till för dig. Har du ett uppdämt behov att gulla med ett CP kan du köpa henne av oss.

Fråga nu dig själv: Vad är det med dockan som gör dig arg? Är det kanske så enkelt att den är ful? Eller är det för att den enligt dig driver med CP-skadade personer? Kanske blir du upprörd över att den inte liknar "normala" dockor?
Vi tycker det är hög tid att nuvarande normer ifrågasätts. Varför får inte en docka ha en CP-skada? Varför kan inte människor med ett funktionshinder kräva att bli behandlad som alla andra? Vi blir inte upprörda över att en docka ser ut som vi. Varför är det då så besvärande för dig? 
Kan CP-dockan hjälpa oss nå fram till dig så är mycket vunnet. Vi är nämligen dödligt trötta på dig och andra ”omtänksamma” personer i vår omgivning. Servitrisen som i tron att din kille eller tjej är din assistent (bara för att han/hon ser ut som du, eller kanske t.o.m ser riktigt bra ut) och frågar honom/henne om du får dricka drinken du just beställt. Eller tanten i matbutiken som ”TYCKER DU ÄR DUKTIG” bara för att du handlar din mat ”alldeles själv”. Faktum är att alla främlingar som överdrivet artikulerat undrar om vi ”MÅR BRA IDAG?” bidrar till att man känner sig otroligt dumförklarad.
Att du försöker dölja hur besvärad du är av situationen genom att behandla oss som ett barn, eller i värsta fall som en fullständiga idioter är faktiskt ett bevis på motsatsen. Det är helt enkelt dags att säga ifrån på skarpen. För vi är inga barn. Och vi är absolut inga idioter. 
CP-dockan finns till för dig. Har du ett uppdämt behov att gulla med ett CP kan du köpa henne av oss.Fråga nu dig själv: Vad är det med dockan som gör dig arg? Är det kanske så enkelt att den är ful? Eller är det för att den enligt dig driver med CP-skadade personer? Kanske blir du upprörd över att den inte liknar "normala" dockor?Vi tycker det är hög tid att nuvarande normer ifrågasätts. Varför får inte en docka ha en CP-skada? Varför kan inte människor med ett funktionshinder kräva att bli behandlad som alla andra? Vi blir inte upprörda över att en docka ser ut som vi. Varför är det då så besvärande för dig? Kan CP-dockan hjälpa oss nå fram till dig så är mycket vunnet. Vi är nämligen dödligt trötta på dig och andra ”omtänksamma” personer i vår omgivning. Servitrisen som i tron att din kille eller tjej är din assistent (bara för att han/hon ser ut som du, eller kanske t.o.m ser riktigt bra ut) och frågar honom/henne om du får dricka drinken du just beställt. Eller tanten i matbutiken som ”TYCKER DU ÄR DUKTIG” bara för att du handlar din mat ”alldeles själv”. Faktum är att alla främlingar som överdrivet artikulerat undrar om vi ”MÅR BRA IDAG?” bidrar till att man känner sig otroligt dumförklarad.Att du försöker dölja hur besvärad du är av situationen genom att behandla oss som ett barn, eller i värsta fall som en fullständiga idioter är faktiskt ett bevis på motsatsen. Det är helt enkelt dags att säga ifrån på skarpen. För vi är inga barn. Och vi är absolut inga idioter. CP-dockan finns till för dig. Har du ett uppdämt behov att gulla med ett CP kan du köpa henne av oss.
Lite kul initiativ! Jag är ju inte den som är den och därför måste man ju helt enkelt stödja något som detta! (Nope, jag kommer inte köpa dockan, men jag tycker att det är en ganska kul grej, framför allt texten fick mig på fall.) Så, så sant att man som funktionsnedsatt blir gullad med och nedtryckt som attans. Man är liksom inte värdig på samma vis som andra och Gud förbjude att man skulle ha någon form av egen vilja!

Jag tänker inte tjata vidare om ämnet just nu, kände liksom bara att jag ville belysa det faktum att folk i rulle inte är så dumma som vi ser ut att vara alla gånger. Tänk Hawkin!

söndag 13 maj 2012

Zombieapokalyps nu tack!

En del av mig vill typ vara med om en zombieapokalyps! Jag vet att man inte under några omständigheter egentligen får säga så, men ändå är det så jag känner. Det allra knasigaste är nog egentligen att jag skulle vara en av dem som dör absolut först, så ironiskt med tanke på att min (något snedvridna?) självbild säger mig att jag är det där smartasset som sitter i en trunk någonstans och hackar ett statssystem som förgör zombieviruset totalt och eliminerar hela städer som är alldeles tätbefolkade med levande döda och sådär. Ballt!!! 8D Åh, zombiesar, ändå så att man bara vill nypa dem i kinden. :3

lördag 12 maj 2012

http://www.dn.se/dnbok/dnbok-hem/att-fa-nagon-att-skratta-ar-det-storsta

Bra artikel! Läs den!

Då jag själv skriver mycket var ju detta ett citat jag föll för ordentligt:
– Jag är väldigt noggrann, vilket kommer från min bakgrund som forskare. Och jag är väldigt strikt när det gäller deadlines, vilket många andra författare inte är. Jag är inte särskilt artistisk, utan skriver ett visst antal ord varje dag. Jag är väldigt analytisk i min syn på skrivande.
Och angående Gail Carrigers böcker är detta något som fick mig att vilja läsa dem:

Det dricks oerhörda mängder te och gås på bjudningar, och i inledningsscenen i ”Själlös” tampas hjältinnan med en vampyr som till hennes stora sorg hinner sätta i sig en efterlängtad kolabakelse innan hon sticker hårnålen mellan hans revben.
 Böckerna vänder också uppoch-ned på de vanligaste stereotyperna i vampyrfiktion, där den oftast manliga vampyren är själlös och rationell medan den mänskliga kvinnan är känslostyrd. I Gail Carrigers bokvärld är vampyrerna tvärtom odödliga på grund av att de har för mycket själ, och hjältinnan Alexia är motpolen: själlös och rationell. 
 – Verklighetens viktorianska vetenskapsmän resonerade mycket kring religion och vetenskap och försökte till exempel väga själen. Hur hade de tacklat mysteriet med odöda varelser? I min värld har de kommit fram till att de har för mycket liv och själ. Alexia däremot är en motpol, som kan neutralisera vampyrernas krafter. Och det har effekter på hennes personlighet, hon är praktisk och logisk och har en ganska märklig syn på världen.
Det låter liksom som om jag och Alexia skulle komma ganska bra överrens och vad är väl bättre än huvudpersoner som man känner medhåll för?

Är helt enkelt väldigt pepp på att läsa Carrigers böcker! ^w^

fredag 11 maj 2012

Jobbdrömmar och lite sånt~

Första gången detta år som jag gick utomhus i kortärmat! Wiho! Något som givetvis behövde firas med godis! :)

Jag kan inte riktigt släppa hur underbart kul det vore om det kunde bli så att jag fick jobb på Serieteket. Tror tyvärr inte ens själv att detta kommer hända, men man kan ju allting hoppas. I väntan på svar ska jag (förutom att söka 80 andra jobb typ) skriva de där lapparna jag så länge snackat om där jag söker en duktig mangaka! Så värt!!! :D

torsdag 10 maj 2012

Rullemöte

Mötet med de tre industridesignersarna gick hur bra som helst, no doubt about it! :D Det är dock jäkligt intressant hur man inser att ens ordföråd på engelska inte alls innehåller de där lite konstiga substantiven som man kanske inte säger så värst ofta. Vad heter arbetsterapeut exempelvis?

För att skriva lite om själva mötet som sådant kan jag berätta att frågefokuset främst låg på rullstolars design och funktion. Vi kom också in en del på hit det är man egentligen går tillväga för att få den rullen man behöver samt det faktum att man som rullstolsburen är väldigt hårt hållen kring vad man får - respektive inte får - justerar och lägga till/ta bort på sitt hjälpmedel. Jag lade stor vikt vid det faktum att rullen ska vara så liten och smidig som det bara går så att det på så sätt blir lite rullstol och desto mera Emm. En fråga jag fick var vilken färg jag skulle vilja ha på min rulle om jag fick välja fritt. Jag svarade gul eller röd, något som syns rejält helt enkelt.

Det var alltså sketakul! :D

Field trip!

Imorgon är det klassutflyckt som gäller så jag borde verkligen, verkligen sova! Upp tidigt (inte värre än en vanlig torsdag i och för sig) och ta sig till en båt för att sedan åka till Utö med geografin. Lite spännande~

Jag kan typ inte komma ihåg senast jag åkte någonstans med plugget. Tror typ inte det har hänt på gymnasiet om man inte räknar picnics och museum, men det gör inte jag. Ska bli kul att se Utö, har inte gjort det tidigare. Ska framför allt bli fint med kaffe i termos! Haha, allt som behövs för att göra en Emm glad: tillgång till gott kaffe! (Egentligen behöver det typ inte ens vara gott, sorgligt nog. LOLZ.)

onsdag 9 maj 2012

Ganbarimaaaaaaasu!!!!

Gaah, är helt plötsligt lite pirrigt nervös sådär! Jag ska träffa några industridesigners från Konstfack imorgon då de håller på med ett projekt tillsammans med rulletillverkaren Panthera. De vill alltså ha några rullstolsburna personer att ställa lite frågor och bolla lite tankar med. Inte nog med att det är konstnärer jag ska träffa (skämt åsido) så snackar de också bara engelska! Ack ve och fasa Gustav Vasa! Jag kommer ju typ sitta där och stamma fram några halvtaskiga meningar till svar typ. Jag har liksom ingen blekaste aning om vad det är för frågor jag har att förvänta och huruvida det kommer vara saker som kan leda till diskussion eller inte. Aja, det ska bli spännande!

Lovar såklart att återkomma om hur det var imorgon! :D (Håll tummarna för mig. Hårt!)

tisdag 8 maj 2012

がんばるって!

Ni vet när plugga känns sådär extreeeemt opeppt även om det bara är några få dagar av det hela kvar? Så känner jag nu. Till och med städa mitt rum vore roligare! Förstår ni nivån på det hela nu? Som tur är kan jag nörda ner mig i fysik, så låt mig nu köra i vind.
1...
2...
3...
NATURKUNSKAP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

りかはちょっと楽しいだろ、な。私は がんばります!勉強しています、ほんとうだ!(スパム、スパム、すみません!)

måndag 7 maj 2012

Prov och sånt~

På sistone har jag bloggat riktigt dåligt, ursäkta, ursäkta! Allt beror på att jag om en månad minus två dagar tar studenten så nu är det liksom fullt upp i skolan med plugg och ståhej. Detta plus det faktum att jag ännu är sjuk drar ju liksom ner all nivå på typ allt i botten...

På onsdag har jag slutprov i naturkunskap. SÅ KUL!!! (Ja, jag är fullkomligt seriös.) Det är liksom på hela boken och allt vi gjort i kursen hittills och jag kunde inte vara mer pepp. På torsdag är det sedan klassutflykt som gäller så det är mycket nu. Jag är pepp på allt som sker så nu MÅSTE jag helt enkelt bli frisk ögonabums! Återkommer om allt~