måndag 30 april 2012

Drömmen om manga

Jag vill också bli en mangaka! Enda sedan jag var typ 11 och första gången kom i kontakt med denna underbara serieform har jag känt att det vore något för mig. Som trettonåring tillbringade jag ett helt höstlov på en mangakurs och lyckades då skapa en miniserie om en vampyrbebis som åt upp sina egna föräldrar istället för att dricka ur sin nappflaska. Dock var det sedan där min mangakarriär slutade.

Jag kan liksom inte teckna! Att kunna rita är a och o om man drömmer om att bli en mangaka, så för mig är det sort of kört. Om man nu inte bortser från det faktum att jag skulle kunna bli författaren! Skriva är ju något jag kan och något jag brinner för. (En väldigt viktig kombo när man vill att något ska ske.) Allt jag behöver är alltså någon som står för teckningarna, det bildliga helt enkelt. Så? Om det är någon som läser detta som känner att den har någorlunda koll på det där med teckningarna, vill ni vara ett team med mig? Vi skulle kunna skapa underverk tillsammans! Jag kör dialogen och du tecknar! Låter det inte som en dröm? För mig gör det det~

5 nördT-shirtar jag vill ha!!!!!

 Nördfacitet!
 Tweet IRL!
Hypotamoose!
 Haiku ftw!
Matte!!!

The Avengers

I lördags var jag och Niklas på världens bästa bio: The Avengers! Alltså hur kan man inte gilla Marvel-superhjältekonceptet undrar jag? Det är ju så fantastiskt!

Vanligtvis är jag lite svårsåld på idén om modiga män med muskler och makt (och lojalitet mot det goda, men det börjar inte på m), dock funkade allt i den här filmen. Jag menar inte att vara motsägelsefull då jag precis sagt att jag älskar superhjältar, för det finns ju faktiskt en hel del sluga jäklar med hjärncellerna på rätt ställe, så att säga. Iron Man, exempelvis. Robert Downey Jr. som Tony Stark är bättre än bäst och jag är totaldsåld på hela konceptet! GAH, vad bra!!! Loke, spelad av Tom Hiddleston, var även han fett badass (om än något av en onding, minst sagt, hehe) och Mark Ruffalo som Bruce Banner/Hulken var också fantastisk!

Jag och Niklas såg den, spexigt nog, i 3D. En mycket bra idé tror jag. I alla fall om man gillar specialeffekter delux. Jag som börjar bli inne på en framtid som programmerare och lite sånt kan ju inte låta bli att kolla upp hur många datamänniskor de använt sig av. Resultatet blev inte en halvtimmes namn som i Sagan om Ringen, men fasiken inte långt därifrån. BAAAAALLT!!! 8DDD

Geekness overload, so to speak~

söndag 29 april 2012

Oh captain, my captain!

Just nu har jag bara en enda dröm! (Eller det var ju verkligen att ljuga för jag har i princip alltid typ tusen drömmar, men det är en som för tillfället lagt sig som ett större lager över de andra.) Jag vill bli pilot! Alltså inte en sådandär vanlig mespilot utan en som manövrerar ett tefat alternativt ett rymdskepp. Jag vill sitta i min bruna skinnjacka vid ett skitavancerat motoriskt tangentbordssystem och utropa order till de resterande ombord. Jag vill vara brainyn i glasögon och animehår. (Jag vill nog vara en slice of life-/fantasy-/sci-fianime helt enkelt!)

Vet ni den där känslan av att allt man vill är att leva i ett alternativt  universum? Jag känner så mest hela tiden jag. Skulle ni åka med i mitt skepp om jag körde ett? Klart att ni skulle säg! 8D Jag skulle hur som helst bli tilltalad som "captain, my captain" (som i döda poeters sällskap) och people would bow before me! Moahahahahaha!!! (Lovar, jag är en någorlunda rättvis härskare! (Sort of...))

Åh, tror jag måste skriva noveller om detta snart! Om en kapten och en apa som är kaptenens demon (som ur Philip Pullmans 'Den mörka materian')! Kanske kommer några här sedan, vem vet~

PAPPA ÄR HEMMA!!!!!

Idag, alldeles nyss, kom pappa hem med tre presenter!!! :D Två par mjukisbyxor (de blåa syns på bilden, de andra är likadana fast ceriserosa) och -dumdumdumduuuuuum *trumvirvel*- MINA EGENDESIGNADE CONVERSE!!!!!!!! :DDDDDD JAG ÄR I I PARADISET!!!!!!!! :DDDD Beundra och bli avundsjuka, moahaha~ ;)

lördag 28 april 2012

Kawaii sakura!

Idag var vi ute och kollade på körsbärsblommorna i Kungsträdgården. Så fantastiskt fina och jag fick något av en Japanfeber delux. Nu vill jag till Tokyo ögonabums!

För att späda på min längtan till Japan så var vi på Vetekatten där jag blev bjuden på en bakelse och kaffe av min ömma moder. (Om ni undrar hur man kopplar det till Japan kan jag förklara att många doramas och animes innehåller bakelser i plural, K-On! och Strawberry on the Shortcake exempelvis.) Bakelsen var bestående av vitchokladmousse med ett innehåll av hallonpannacotta.

Som om inte detta vore nog så är dagen ännu långt ifrån slut! Jag och Niklas ska på The Avengers, ingenting går upp mot spontana biobesök. Jippi!!!

Mösspåtaging - resten

Igår var det som sagt mösspåtaging. Jag ficke en present från Tove iform av en kurslitteraturbok i Japans historia tills en delkurs i höst. Så kul och Jaf blev såklart jätteglad! (Det är fint att den är i pocketformat också!)

På kvällen var vi ute på Etablissemanget i Södra Teatern. Där spelade nämligen Fest i Byn, ett balkanband, och det var ett väldans röj. Så kul!! :D Måste dit nästa gång också! :D

fredag 27 april 2012

Mösspåtagningen!

Mösspåtagningen har varit och jag med den, höll jag nästan på att säga nu. Visst är den fin??! Världens bästa studentmössa!!! :D

Den är rosa i alla detaljer, till och med det där bandet runt om som vanligtvis brukar vara mörkblått om man läst samhälle är rosa på min. :3 Det står "Hello Emm" på framsidan, som Hello Kitty alltså, och innuti på skärmen står det "Nörden har ingen lag". Istället dör 2012 har jag skrivit 1969, givetvis i glitter! Allt hände liksom 1969!! Första gången människan satte sin fot på månen, första året utan studentexamen, Stonewallupproret i San Francisco. Allt! 8D

torsdag 26 april 2012

Söka jobb


Att paniksöka jobb till i höst för att man vägrar ta CSN är inte en höjdare. Att sedan bli helt depp för att det inte verkar finnas några att få är om möjligt värre. Dock är det bara att kämpa vidare!

Meeeen... Om någon av er som läser detta vet något jobb som är ledigt och går bra att göra sittandes och inte involverar telefoner är jag mer än pepp på att få veta! Jag är datorvan och snabb som en liten iller. Är intresserad av det mesta och gillar att nörda ner mig i kunskap om såväl lolitakultur som hjärnbarkar. 

Yosh!

Duppidubbdubb.




Ibland funderar man lite för mycket... Alltså inte så att jag är ledsen eller så, inte alls, mer att man liksom bara funderar för mycket på alla smådetaljer i ens vardag och liksom inte riktigt får ihop det hela... Man får intte ihop hur man både kan vara glad och lite ledsen, melankolisk men ändå naivpepp. Grönhårig, men samtidigt blond. Sådant är svårt att få ihop.

Jag blev bjuden på en blåbärspaj och en kaffe av min Ewa idag. Väldigt gott och en väldigt, väldigt bra detalj. Detaljerna är viktiga.

Jag mådde jättedåligt igårkväll endast på grund av ett glas rosévin. Inte alls en kul upplevelse, men någonstans tror jag att det var en ganska viktig detalj det också.

Sitter och lyssnar på soundtracket till animen Durarara nu och om det är någon musik som sätter fingret på romantiken i vardagsdetaljerna så är det den. Jag kan inte riktigt beskriva känslan jag får inom mig, men jag tror att den någonstans går att likna vid ett slags vemodigt hopp. Jag tror jag ska ha hoodie på min student, jag tror det kan sammanfatta känslan jag har inom mig nu. Är jag lite knäpp, tycker ni? Äsch då!

onsdag 25 april 2012

Rolig minimat


'Squiddo skickade mig en rolig grej som jag kollade in i morse innan jag gick till skolan. Så ballt! Jag blir så sjukt nyfiken på hur det smakar bara. Smakar det gott eller smakar det typ... vanskapt? Jag har en gissning om att det säkerligen kan smaka ganska suspekt då det inte är gjort på ett so to speak 'vanligt' sätt utan typ via pulver och vatten?

Aja, jag ska låta videon tala för sig själv nu, LOL.

tisdag 24 april 2012

Cons!!!!!!!!!!!



Kolla!!! Kolla vad min fina pappa håller i! KOLLAKOLLAKOLLAKOLLA!!!!!!!!!!! 8DDDD Är de inte typ helt überfantastiska? Supermegaunderbara!!! Jag dog lite inombords då jag fick mejlet, så pepp blev jag! GAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!!!!!!!!!!!!! De är i min ägo officiellt sätt redan på söndag. (Pappa också!)

(Sedan kan man ju inte sluta upp att vara lite avundsjuk på det faktum att farsan just nu hänger med Jim och Nancy, säkert på ett Starbucks. USAkärleken kommer aldrig dö!)

måndag 23 april 2012

Tovetotten

Ni vet när man har ett fint syskon, då kan det ju vara en bra idé att säga det också! Känns som om jag aldrig uppmärksammat att jag har en sådan på min volviblogg, så här är hon: min Tovelutt!

Tove är dock bara på min andraplats, mitt ego kommer alltid först så det fick också vara med på bild.

Prom Queen och en Sherlock på det

Gårdagens skiva var lyckad. Jag som inte är ett esse på det där med festande tycker ändå jag lyckades ganska bra då jag drog hem klassens "Prom Queen" och lyckades få i mig så pass mycket alkohol att jag hade en härlig kallsvettningsfrossa idag. Mysigt. (Jobbigt när man bara har sig själv att skylla också.)

Dagen avslutades med en finfin fika med Alex som är i Stockholm. Nice! :D (Allt kommer ju i sin rätt då båda har Sherlocktemat som ringsignal, vad annars liksom~)

söndag 22 april 2012

En Oscar

Tadaaaa!!!!

Pluggvaka


Japanskan är nu mer eller mindre avklarad så allt som återstår är engelskan. (Blir lite trött på tanken av att  jag har både muntligt och skriftligt dagen efter min studentskiva, men man får väl lov att stå ut typ.) Det sköna är att jag har Squiddo vid min sida, en bläckfisk som är en hejare på engelska! Good for me, ne~

Vi var förresten ute ikväll på kulturnatten och drog då till St. Jakobs kyrka och lyssnade på Noctourne, väldigt fint var det! Dock kanske lite synd att det var en präst som körde massvis av ohörligt snack i mitten, hade varit fint att få höra vad hon hade att säga, men det var tyvärr som sagt mer eller mindre omöjligt. (Borde skicka ljudtecknikers till kyrkor, haha~)

lördag 21 april 2012

Yosh!

Idag är det en ganska lugn dag. Det som ska göras är i form av en del plugg och sedan en middag för min morbror. Det ska bli fint!

Plugget hade jag som plan att fullkomligt gräva ned mig i efter det att jag tagit en dusch. Jag ska lära mig 55 kanji och deras rätta läsning tills på måndag och med tanke på att jag ska ut imorgon på min studentskiva tror jag inte att jag kommer få allt för mycket gjort då. Därav är det nog lika bra att få lite engelska gjord idag också... Okej, önska mig lycka till!

fredag 20 april 2012

Pachinko!

I Japan är de betydligt bättre på att komma på roliga grejer att roa sig med än vad vi är här i Sverige. Pachinkohallar till exempel, varför har vi inte det här? Att bara kunna gå in och för nästan inga pengar alls kunna spela lite arkadspel och vinna godsedjur och godis tillsammans med sina kompisar, det är ju värsta grejen ju! Det borde vi verkligen ha!

Jag kommer ihåg när jag var på en pachinkohall i Tokyo och bara hängde runt och klockan var typ 10 på morgonen, bra grej ändå!

A Clockwork Orange

Nu har jag läst ut A Clockwork Orange av Anthony Burgess och det enda ord jag kan uttrycka är följande: besvikelse. Jag hade alldeles för höga förväntningar på boken som sådan, så detta är ju egentligen som gjort för. Ändå känner jag mig lite depp...

Historien är ju fantastiskt bra, annat går inte att påstå, men i mitt tycke förstörde språket - alltså den påhittade slangen - typ allt. Det blev jäkligt tradigt att läsa bara därför och min inspiration till att ens slutföra de 141 sidorna var plus, minus, lika med noll. Illa.

Men, men, nu har man gjort det i alla fall och den var ju trots allt till skolan. Segt ändå dock...

torsdag 19 april 2012

Lite K-On! s02e14 och mycket funderingar

Jag gillar ju slice of life anime där det är mycket paralleller till vardagslivet som det ser ut för de allra flesta. Därav är ju K-On! perfekt för min del.

I episod 14 vill Mugi vara en del av gemenskapen med resten av Afternoon Teatime, hon vill ha samma intimitet och samma vänskapsband. Därför ber hon om att bli slagen, alla andra tjejerna slår nämligen på varnadra som straff om någon gör något dumt, men ingen slår på Mugi. Jag gillade den här episoden lite extra då jag verkligen kan känna igen mig i hennes problem. Folk har en tendens att bara för att jag råkar sitta i rullstol tro att jag är ömtålig. Det är sällan folk man inte känt i evigheter vågar röra vid en och kramar är väl inte att tala om. Denna grej är väldigt bökig, det skapar ju liksom en distans mellan mig och stora delar av min omgivning. Tur att det ändå finns anime som tar upp dessa ämnen, även om kanske inte K-On! är den allra mest seriösa i gänget liksom~ hmm, konstigt att dolk är så rädda för att våga bete sig som de gör mot alla andra bara för att man går på hjul ändå...

WoWpeppen!

Så fort jag får pengar (det vill säga om något över en vecka) då jävlar! Då kommer jag förlora mitt liv för alltid för då är det WoW som gäller big time! Kalla mig inte efter nu, för grejen är den att jag är väl medveten om det och det behöver därför inte påpekas. (Jag var typ 10 år när WoW kom och redan då tyckte jag det såg ballt ut, men ändå tog det mig en evighet att på allvar bestämma mig för att börja köra.)

Jag kommer köpa ett apsmart paket som kostar typ nada och innehåller WoW samt den första expansionen och en typ 200sidig bok om WoW. Underbart! :D Jag ska sträckläsa hela den jag, haha. Hela grejen med spelande för min del är att det ska vara så pass omfattande så att det ska gå att läsa på om allt, eller snarare så att man behöver läsa på om allt! Det är liksom så jag anser spel vara värda att köra.

Då jag inte kommer köpa de andra expansionerna kommer jag inte kunna köra med goblin som ras. Istället ska jag köra gnome då man är som gjord för att vara en engineer även där. Grymt, sa grisen! 8D

onsdag 18 april 2012

Game of Thrones

Det var nästan så att jag för ett tag trodde att det aldrig skulle bli av att jag kollade på Game of Thrones överhuvudtaget, men nu är jag - efter bara två episoder - totalt stuck for life! Det är så sjukt jäkla bra!!!!!

Tyrion Lannister är ju min favorit, utan tvekan! Han är så jävla smartass och typ allt han säger vill jag trycka på en T-shirt! Jag tror nog att han är min nya Artie, eller i alla fall en till i samma liga. (För er som inte vet så älskar jag Artie Abrams i Glee, han är en rullstolsburen nörd som äger hela serien!) Jag vet inte hur jag ska beskriva hur glad jag blir varje gång det är en karaktär som har en tydlig funktionsnedsättning och har attityd och är smartass så att det räcker för ett helt kompani. I mitt tycke är det typ allt som behövs för att rädda inte bara min dag - utan hela min vecka!

Dock är det inte enbart (eller alltså, det räcker ju som enbart, men det finns även flera anledningar!) på grund av Tyrion som jag tycker ni som inte sett Game of Thrones ska börja kolla på det nu genast. Nej, serien har allt och mer därtill. Dock kanske det är i sin rätt att ge en liten förvarning om att många scener är ganska grova, både gällande sex, våld och ren ondska typ. Men, men, frukta icke! Se istället med glädje och peppa inför säsong två som är pågående i USA! 8D

ps. Kommer säkert läsa alla böcker i sommar, nice! ds.

Ravenclaws välkomstbrev!

Tror ni att jag var glad eller vad då jag blev sorterad in i Raveclaw på pottermore? Hade ju typ dött självdöden om jag hade hamnat i något annat (eller Slythering är ju ganska ballt ändå...). Älskar att allt är så genomtänkt och att man får världens finaste (och längsta!) välkomstbrev då man blivit insorterad! Hogwarts ftw! :D

Congratulations! I’m Prefect Robert Hilliard, and I’m delighted to welcome you to RAVENCLAW HOUSE. Our emblem is the eagle, which soars where others cannot climb; our house colours are blue and bronze, and our common room is found at the top of Ravenclaw Tower, behind a door with an enchanted knocker. The arched windows set into the walls of our circular common room look down at the school grounds: the lake, the Forbidden Forest, the Quidditch pitch and the Herbology gardens. No other house in the school has such stunning views.
Without wishing to boast, this is the house where the cleverest witches and wizards live. Our founder, Rowena Ravenclaw, prized learning above all else – and so do we. Unlike the other houses, who all have concealed entrances to their common rooms, we don’t need one. The door to our common room lies at the top of a tall, winding staircase. It has no handle, but an enchanted bronze knocker in the shape of an eagle. When you rap on the door, this knocker will ask you a question, and if you can answer it correctly, you are allowed in. This simple barrier has kept out everyone but Ravenclaws for nearly a thousand years.
Some first-years are scared by having to answer the eagle’s questions, but don’t worry. Ravenclaws learn quickly, and you’ll soon enjoy the challenges the door sets. It’s not unusual to find twenty people standing outside the common room door, all trying to work out the answer to the day’s question together. This is a great way to meet fellow Ravenclaws from other years, and to learn from them – although it is a bit annoying if you’ve forgotten your Quidditch robes and need to get in and out in a hurry. In fact, I’d advise you to triple-check your bag for everything you need before leaving Ravenclaw Tower.
Another cool thing about Ravenclaw is that our people are the most individual – some might even call them eccentrics. But geniuses are often out of step with ordinary folk, and unlike some other houses we could mention, we think you’ve got the right to wear what you like, believe what you want, and say what you feel. We aren’t put off by people who march to a different tune; on the contrary, we value them!
Speaking of eccentrics, you’ll like our Head of house, Professor Filius Flitwick. People often underestimate him, because he’s really tiny (we think he’s part elf, but we’ve never been rude enough to ask) and he’s got a squeaky voice, but he’s the best and most knowledgeable Charms master alive in the world today. His office door is always open to any Ravenclaw with a problem, and if you’re in a real state he’ll get out these delicious little cupcakes he keeps in a tin in his desk drawer and make them do a little dance for you. In fact, it’s worth pretending you’re in a real state just to see them jive.
Ravenclaw house has an illustrious history. Most of the greatest wizarding inventors and innovators were in our house, including Perpetua Fancourt, the inventor of the lunascope, Laverne de Montmorency, a great pioneer of love potions, and Ignatia Wildsmith, the inventor of Floo powder. Famous Ravenclaw Ministers for Magic include Millicent Bagnold, who was in power on the night that Harry Potter survived the Dark Lord’s curse, and defended the wizarding celebrations all over Britain with the words, ‘I assert our inalienable right to party. There was also Minister Lorcan McLaird, who was a quite brilliant wizard, but preferred to communicate by puffing smoke out of the end of his wand. Well, I did say we produce eccentrics. In fact, we are also the house that gave the wizarding world Uric the Oddball, who used a jellyfish for a hat. He’s the punch line of a lot of wizarding jokes.
As for our relationship with the other three houses: well, you’ve probably heard about the Slytherins. They’re not all bad, but you’d do well to be on your guard until you know them well. They’ve got a long house tradition of doing whatever it takes to win – so watch out, especially in Quidditch matches and exams.
The Gryffindors are OK. If I had a criticism, I’d say Gryffindors tend to be show-offs. They’re also much less tolerant than we are of people who are different; in fact, they’ve been known to make jokes about Ravenclaws who have developed an interest in levitation, or the possible magical uses of troll bogies, or ovomancy, which (as you probably know) is a method of divination using eggs. Gryffindors haven’t got our intellectual curiosity, whereas we’ve got no problem if you want to spend your days and nights cracking eggs in a corner of the common room and writing down your predictions according to the way the yolks fall. In fact, you’ll probably find a few people to help you.
As for the Hufflepuffs, well, nobody could say they’re not nice people. In fact, they’re some of the nicest people in the school. Let’s just say you needn’t worry too much about them when it comes to competition at exam time.
I think that’s nearly everything. Oh yes, our house ghost is the Grey Lady. The rest of the school thinks she never speaks, but she’ll talk to Ravenclaws. She’s particularly useful if you’re lost, or you’ve mislaid something.
I’m sure you’ll have a good night. Our dormitories are in turrets off the main tower; our four-poster beds are covered in sky blue silk eiderdowns and the sound of the wind whistling around the windows is very relaxing.
And once again: well done on becoming a member of the cleverest, quirkiest and most interesting house at Hogwarts.

tisdag 17 april 2012

Moahahahaha

Idag har jag fixat två quests! Dels så har jag införskaffat både en guldhårspray och en guld-body paint till studentskivan på söndag då jag ska vara en Oscarstatyett. Dels så har jag hittat den perfekta svarta kedjan för min ring, the one ring, the one and only directly imported from Mordor. Kedjan fick liksom lov att vara svart då det är betydligt mer badass än en i silver. Vem vill vara en mes när man kan vara Sauron i miniformat? (En retorisk fråga, givetvis.) Yay!

My precious

Kolla!!!!! It's mine, my own, my precious!! Även om den är en börda och även om jag måste ta mig enda till Mordor för att kasta den i dommedagsbergets eldar så älskar jag den! Det är min uppgift, mitt kall. Mitt ansvar till mina efterlevande! Även om jag kommer glömma hur jordgubbar smakar och hur gräset känns under mina hjul så är den min. Min. Min. Min älskade.

måndag 16 april 2012

Morsney~

Nu har jag ju i och för sig aldrig varit någon direkt Disney-fantast, men detta som tryck på en tisha i samma färg vore ju bara för fantastiskt för att motstå, eller vad säger ni? Åh, Sauron skulle bara veta! Lovar att han vänder sig i sin eget grävda grav~

söndag 15 april 2012

Pepptalk till sig själv

Konstigt hur man kan känna den där totalt genuina söndagsångesten trots att man vet att den är ganska obefogad av flera anledningar. Dels så är det ju bara bra om det blir måndag för ju fler skoldagar som försvinner bort ju närmare studenten kommer man. Dels så är de kvarliggande skolveckorna inte alls särskilt krävande. Det rör sig om några examinationsuppgifter och lite annat jox utspritt över en tidsperiod på typ 30 skoldagar. Säkerligen inte mer än 25 egentligen då vi inte gör mycket i slutet. Så kom igen nu Emm! Skärp till dig och kör sista rejset nu bah'!

blablabla

Idag är en sådan där fett seg dag då jag egentligen borde gå ut och få lite frisk luft då det varken snöar eller är speciellt molnigt, men ändå inte orkar utan hellre hänger hemma. Jag ska försöka vara lite duktig i alla fall och jobba i två timmar nu, sedan är det kanske ändå en promenad som gäller, alternativt sätta mig och plugga en stund. Jag borde ju i alla fall låtsas att jag är duktig (förutom jobbet då) så att jag inte bara hamnar framför Sims 3 hela dagen!

Absurt egentligen att jag anser det väldigt stressigt att vara i skolan imorgon, hade jag istället haft en ledighet även nästa vecka så hade jag säkerligen fått mer gjort idag. Konstig cirkelargumentation...

ps. Spelade det första riktigt välfungerande partiet i MtG igår! Jag körde rödsvart och lyckades kamma hem segern! Grymt kul spel, verkligen! ds.