fredag 30 mars 2012

Vill ha!

Återigen en sådan där dag då man vill ha snajdiga hjälpmedel! Exempelvis en trappgående rullstol skulle kännas ganska behändigt. Framförallt tilltalas jag av idén att den kan ställa sig med hjulen på varandra för att på så sätt bli längre. Ballt, men kanske en aningen instabilt. Men vad sjutton, man är väl ingen chicken  heller! ;)

Det är lite konstigt att den här typen av underrede för rullstolar inte kommit i massproduktion, det känns ju liksom som något typiskt som folk borde tilltalas av. Det kan ju heller inte vara omöjligt att faktiskt uppfinna en bra rullstol som går i trappor och efterfrågan på detta borde ju vara enorm! Än en grej jag borde uppfinna då jag blir ingenjör och jobbar med utveckling av ball teknik. ;)

2 kommentarer:

  1. Ser ut som du pratar om dessa: http://hereandnow.wbur.org/files/2011/12/1226_iBOT-624x863.jpg :) Kallas för iBot och skapades av Johnson & Johnson år 2008 men försvann ur produktion år 2009 pågrund av att kostnaderna var för höga. Så de finns med det produceras inga nya.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, Alex, vad skulle jag göra utan dig?! :D Tack!

      Man kan tycka att det borde skapas nya - billigare - versioner av iBoten som gör det möjligt för i princip alla rullstolar att byggas med en trappgående funktion. En ytterligare anledning till att utbilda sig till ingenjör, haha. :P

      Radera